Image Alt

BO STEM-technieken

BO STEM-technieken

Hoe werkt dat? Hoe kan dat? Hoe kan je dat maken? Stel jij jezelf regelmatig deze vragen? Wil jij alles graag zélf ontdekken? En steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is deze basisoptie iets voor jou! In STEM-technieken ga je zelf aan de slag met hout, elektriciteit en metaal. We zorgen ervoor dat de opdrachten passen binnen jouw leefwereld. Jezelf voortdurend vragen stellen dus. Hoe komt het dat een zware boot toch niet zinkt? En maak je een pakjesrobot nu best uit plastic of uit metaal? We doen proefjes om de eigenschappen van materialen te leren kennen.

Voor elke opdracht kiezen we de juiste materialen en berekenen we de hoeveelheid die we nodig hebben. Kunnen we materialen recycleren? En hoe zullen we ons afval sorteren? Je leert in deze basisoptie ook om duurzaam om te springen met materialen en producten. Je leert een plan tekenen in 3D. Met de computer natuurlijk, want ook techniekers kunnen niet meer zonder. En dan… gaan we aan de slag met de juiste gereedschappen, toestellen en machines! Nieuwe technologieën zoals de 3D-printer of de lasercutter zullen wellicht ook door jou getest worden.

Wist je trouwens dat onze samenleving een groot tekort heeft aan goede techniekers? Werk verzekerd dus op het einde van je middelbare studies! Om je te helpen bij je keuze gaan we ook op bedrijfsbezoek om je de verschillende beroepen binnen STEM-Technieken te leren kennen.