Image Alt

Info over aanmelden

Start je kind volgend schooljaar in het eerste jaar van het secundair onderwijs? Nieuw is dat je je kind vanaf nu eerst digitaal moet aanmelden alvorens je kan inschrijven in de school. Dat kan vanaf 25 maart (link vind je onderaan maar is pas vanaf 25/3/24 actief).

Bij deze aanmelding duid je de scholen van jouw voorkeur aan en zet op de eerste plaats de school waar je kind het liefst naartoe wil gaan. Wijzigingen kunnen nadien ook nog gebeuren, tot 19 april. Want het digitale aanmeldsysteem sluit af na 19 april.

Een gezamenlijk aanmeldsysteem

De secundaire scholen in de regio Westerlo, Geel, Kasterlee, Herentals, Vorselaar en Mol werken samen in één overkoepelend aanmeldsysteem zodat elk kind zich slechts één keer moet aanmelden voor de gehele regio. Dit nieuwe aanmeldsysteem zorgt bovendien ook voor een eerlijke verdeling van de beschikbare plekjes en je komt ook veel sneller te weten in welke school je kind naar school kan gaan.

 

Wat als je jouw kind niet aanmeldt of je kind geen plekje toegewezen kreeg?

Vanaf 14 mei kan je je kind rechtstreeks inschrijven op de secundaire school, tenminste als deze na het digitaal aanmelden nog open plekjes heeft. Neem hiervoor contact op met de school van je voorkeur en vraag naar de mogelijkheden. Als de school van je voorkeur geen plekje meer heeft, kan je je kind op de wachtlijst laten plaatsen.

 

Tijdlijn

Tot 25 maart: kies één of meerdere scholen van jouw voorkeur

Meer informatie kan je vragen bij de secundaire scholen. Sommige scholen organiseren tijdens deze periode ook infomomenten.

25 maart tot 19 april: meld je aan via het digitaal systeem

Meld je aan voor de A- of B-stroom maar je moet nog geen specifieke studierichting kiezen. Dat gebeurt pas bij de effectieve inschrijving op de school. Digitaal aanmelden kan via onderstaande link, tussen 25 maart (9 uur) en 19 april (23.59 uur). Het systeem houdt geen rekening met het tijdstip waarop u aanmeldt. Wil je kind naar dezelfde school als de broer of zus of naar de school waar één van de ouders werkt? Duid dit dan aan bij de aanmelding, je krijgt dan voorrang.

Tussen 19 april en 14 mei krijg je een school toegewezen

Je krijgt ten laatste op 14 mei 2023 een bericht op welke school je mag inschrijven. Als er voldoende plaatsen zijn, krijg je automatisch de school van je eerste voorkeur toegewezen. Als er te weinig plaatsen zijn in een school, wijst het systeem willekeurig de plaatsen toe. Zo krijgen alle kinderen evenveel kans om zich in te schrijven in hun favoriete school.

14 mei tot 10 juni: schrijf je in op de toegewezen school

Schrijf je kind in tussen 14 mei en 10 juni in de toegewezen school, ook al was dit niet jouw voorkeur. Doe dit ten laatste op 10 juni, anders verlies je jouw plaats. Sowieso blijf je op de wachtlijst staan van de scholen die (hoger) in jouw voorkeurslijst stonden. Dan krijg je een seintje als er hier een plaats vrijkomt.